donderdag 25 maart 2010

Stress society 1: Dial a beach

Uit meerdere studies is gebleken dat het luisteren naar kalmerende geluiden stress kan verminderen. Orange heeft nu een telefoon service genaamd “dial a beach” geopend. Door het bellen naar '347' kunnen de Britten gratis luisteren naar rustgevende strandgeluiden, tjilpende vogels of een haardvuur.

“Deze tijd van het jaar is zeer chaotisch, dus wat is nou beter dan het gratis bellen naar een oceaan? Verminderen van stress is nu slechts een telefoontje weg” aldus Lara Molins Caplin woordvoerder van Orange UK.

Enkele jaren geleden is Orange overgenomen door T-Mobile daardoor is helaas deze anti-stresslijn niet te bereiken in Nederland.



Inspirerend: ja! Het heeft ook wel iets weg van instantaneous gratification waar ik het later over heb. Het idee is als je stress voelt je het onmiddellijk aan kan pakken. Dat snel ontstressen is wel inspirerend.

Aantrekkelijk: het idee is wel erg leuk. Goed verzonnen en ik denk dat ze wel een paar keer gebeld worden. Echt handig is anders aan je telefoon, maar een gestrest mens moet daar mee kunnen leven.

Toekomstpotentieel: het onmiddellijk ontstressen heeft veel toekomstpotentieel. Vooral omdat de maatschappij alles graag snel wil. Dit geeft even een buffer om weer verder te kunnen. Op dat idee kun je verder bouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten